Vizsgálatok

Kedves betegeim!

Magánrendeléseimen az Ön gyógyulása érdekében az alábbi vizsgálatokat tudom elvégezni:

Kardiológiai alapvizsgálat

Az első vizit részletes kikérdezés után fizikális vizsgálatból, valamint nyugalmi EKG vizsgálatból és vérnyomásmérésből áll. Az esetek jelentős többségében ennyi vizsgálattal a panaszok oka felderíthető, a szervi betegségek jelentős része biztonsággal kizárható. Ára 16.000 Ft. Kontroll vizsgálat egy hónapon belül 8.000 Ft, egy hónapon túl 10.000 Ft.

24 órás vérnyomás monitorozás (ABPM)

Bizonyos esetben szükség lehet a napi vérnyomás folyamatos követésére. Ez egy automata vérnyomásmérő segítségével történik. A mért adatokat számítógépen lehet értékelni, és a megfelelő gyógymmódot meghatározni. Így kiszűrhető a viszonylag gyakori úgynevezett fehér köpeny hipertónia, amikor az egyébként normális vérnyomás csak akkor magas, amikor az orvos méri. Sok fölösleges gyógyszeres kezelés előzhető meg vele. Ára: 18.000 Ft.

24 órás EKG (Holter monitorozás)

Ismert, hogy fogorvoshoz menet elmúlik a fogfájásunk. Ugyanígy gyakran elfordul, hogy ritmuszavar miatt kereste fel rendelőmet, és egyáltalán nem biztos, hogy az a ritmuszavar azalatt a néhány másodperc alatt is előfordul, amíg a nyugalmi EKG vizsgálatot elvégezzük. Ilyenkor 24 órás EKG vizsgálattal állapítjuk meg a panaszt is okozó ritmuszavart. A kisméretű készülék 24 óra alatt az összes szívütést eltárolja a memóriájában, és számítógépre áttöltve részletes elemzést adunk. Így a veszélyes ritmuszavarok jelentős része diagnosztizálható. Ára: 18.000 Ft.

Terheléses EKG (ergometria)

Amennyiben a részletes kikérdezés és a nyugalmi EKG vizsgálat után nem sikerült biztonsággal kizárni a szívkoszorúér betegséget, terheléses EKG vizsgálatot végzünk. Ezzel a vizsgálattal nem csak az esetleges szervi betegség zárható ki, hanem egyrészt a javasolt kezelési terv is meghatározható, sőt azt is megmondhatjuk, hogy milyen munkakörben dolgozhat a beteg, vagy milyen sport és szabadidő tevékenységet végezhet egészségének veszélyeztetése nélkül.
Ára: 18.000 Ft

 

 

 

 

Csomagárak

A betegvizsgálat a műszeres vizsgálatokkal bizony sok pénzbe kerül. Ezért jelentős kedvezményt élvezhetnek azok a betegek, akiknek kardiolóügiai kivizsgálását a fent felsorolt eszközös vizsgálatokkal kell kiegészíteni.

Bővített csomag

A csomag tartalmazza a Kardiológiai alapvizsgálatot, valamint vagy az ABPM vizsgálatot, vagy a Holter monitorozás, vagy a terheléses EKG-t. Ára: 25.000 Ft.

Prémium csomag

A csomag a fent felsorolt eszközös vizsgálatok közül a Kardiológiai alapvizsgálat mellett még két eszközös vizsgálatot tartalmaz. Ára 35.000 Ft

Teljeskörű kardiológiai kivizsgálás

Kardiológiai alapvizsgálat és mindhárom eszközös vizsgálat. Ára: 50.000 Ft

Egyéb

Vizsgálat nélkül nyugalmi EKG vizsgálat 6.000 Ft, receptírás 2.000 Ft. Konzultáció hozott leletek alapján 12.000 Ft

Kórházi háttér

Abban az esetben, ha a fenti vizsgálatokkal nem sikerült minden kérdésre megnyugtató választ kapni, kórházi körülmények között (természetesen ez a biztosított betegeknek OEP finanszírozás miatt ingyenes) további vizsgálatokat is személyesen végzek el. Így kerülhet sor nyelőcsövön keresztül végzett szívultrahang vizsgálatra (tranoesophagealis echo), szívkatéterezésre vagy szívkoszorúér tágításra.

Az orvos megjegyzése

Szeretném, hogy akik bizalommal hozzám fordultak, azok közül senki se maradjon ellátatlan. Tudom, hogy a vizsgálati árak kifizetése meglehetősen nagy terhet jelent. Ezért kérem, hogy amennyiben a korlátozott anyagi lehetőségek akadályt jelentenének, négyszemközt jelezze nekem, és ebben az esetben a tiszteletdíj személyes megbeszélés tárgyát képezi.

dr. Kerkovits Gábor